Kuka korjaisi keinun?

Töölöläinen tuttu lähetti viikonloppuna kansalaispalautetta. Sibeliuksen puiston leikkipaikan hevoskeinu on ollut kohta jo vuoden rikki, saisiko sen korjattua. Paikka on tuttu minullekin, onhan puisto meidänkin perheen kovassa käytössä. Jatkoimme keskustelua siitä, että Museon puistoon itse asiassa tarvittaisiin vauvakeinut ja valaistuskin on huono. Leikkipuistojen varustus vaikuttaa lapsiperheiden arkeen monin tavoin.

Monet Helsingin leikkipuistoista ja -paikoista etenkin kantakaupungissa ovat lähiympäristön päiväkotien käytössä, joten turvallisuuteen ja sopivuuteen kaiken ikäisille lapsille on tärkeä kiinnittää huomiota. Etenkin lumettomina talvina olen sydän syrjällä seurannut sitä, miten pimeässä pienet leikkivät. Valaistus onkin turvallisuuden kannalta yksi keskeisimmistä kysymyksistä, niin leikkipuistoissa kuin kaupungissa yleensäkin.  

Mutta, kuka sen keinun sitten korjaa tai valaistusta parantaa? Ehdin jo ideoida kaupungille uuden palvelun: Kerros suoraan korjaustarpeesta. Kun lähdin selvittämään asiaa, kävi ilmi, että sellainen jo on. Kaupungin sivuilla on ”Anna palautetta” lomake, jonka kautta voi jättää niin kiitoksia, moitteita kuin kehittämisehdotuksia.

Linkki palautelomakkeeseen löytyy suoraan kaupungin kotisivujen www.hel.fi -etusivun alakulmasta, suora osoite on https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/palaute/anna-palautetta Vastaus pyritään antamaan viiden arkipäivän kuluessa, siis varsin nopeasti.

Ja toki olennaista on, että kehitys- ja korjausehdotukset myös toteutuvat. Oli palautejärjestelmä miten hieno tahansa ei siitä ole mitään hyötyä, jos se keinu jää korjaamatta ja puisto pimeäksi.

Sivustolla on myös aiempia palautteita ja vastauksia niihin. Esimerkiksi hakusanat keinu ja valaistus näyttivät, että rikkinäiset keinut ja leikkipuistojen valaistukset ovat huolestuttaneet muitakin.

Oletko Sinä antanut palautetta? Päättäjänä olen usein ollut viemässä kaupunkilaisten palautetta eteenpäin, mutta palautteen antaminen ei tietenkään saa olla kiinni siitä, kuka tuntee päättäjiä ja kuka ei. Helsingissä tämä välitön palautekanava on hyvä ja toivottavasti mahdollisimman moni sen kanavan myös löytää.

***

Mitä mieltä olit artikkelista? Lisää ajatuksiani ja ajankohtaisia kirjoituksiani löydät blogin etusivulta.

1 Response

Leave a Reply