Pyöräilystä kuuluu hyvää ja huonoa. Ensiksi ne hyvät uutiset. Ensi viikon Helsinki-päivä on suorastaan pyöräilyn juhlaa. Kamppiin avataan tuolloin virallisesti uusi pyöräkeskus. Samoin uusi pyöräväylä Baana avataan.

Jo pitkään odotettu pyöräkeskus tulee Kamppiin Narinkka-torin laidalle vuoden 2012 pyöräilykauden ajaksi. Keskuksen palveluihin kuuluvat pyörien säilytys, vuokraus, pikahuolto ja neuvonta. Luvassa on neljä pyörävarastoa ja lisää tavallisia pyörätelineitä. Lukittavan pyöränsäilytyksen ansiosta pyörän voi huoletta jättää säilöön yöksikin. I

tse odotan jo pikahuollon palveluita. Luvassa on apua vaikka puhjenneeseen renkaaseen tai kitiseviin ketjuihin. Käytössä on myös pumppauspiste, jossa renkaat voi täyttää itse ilmaiseksi. Täysillä kumeilla on muuten aikasta paljon hauskempi ajella kuin tyhjillä.

Pyöräkeskus on avoinna loppusyksyyn. Pyöräkeskuksen tulevaisuudesta ei vielä ole päätöksiä. Itse lähtökohtaisesti toivon, että keskus osoittautuu tarpeelliseksi ja toimivaksi. Ja siten lunastaisi paikkansa myös tuleviksi kesiksi.

Entäs sitten se Baana. Länsisatamasta Töölönlahdelle ulottuva kevyen liikenteen väylä avataan siis myös ensi viikolla. Vanhaan satamaratakuiluun rakennettava kokonaisuus sisältää myös runsaasti istutuksia sekä koripallo-, pöytätennis ja petankkikentät.

Baana ei siis ole vain aktiivipyöräilijöiden käyttöön tarkoitettu. Toki pyöräilijät hyötyvät siitä eniten nopeutuvien matka-aikojen myötä.

Fiilari-näyttely Lasipalatsin Laiturilla taas tarjoaa konkaripyöräilijöiden fiiliksiä, tietoa kaupungin pyöräilysuunnitelmista sekä pyörän huollosta ja väistämissäännöistä. Esillä on myös mitä erilaisimpia pyörämalleja.

Laiturilla on nähtävissä myös iso kartta, missä on kaikki Helsingin pyöräreitit. Paikan päällä kerätään tietoa nykyreiteistä ja ennen kaikkea uusista suunnitelmista. Ja siitä päästääkin sitten niihin huonoihin pyöräilyuutisiin. Nimittäin hitauteen.

Uusia pyöräreittejä suunnitellaan, mutta suurin osa valmistuisi vasta 2025. Siis kolmentoista vuoden kuluttua. Uskomattoman hidasta. Suunnitelmat ovat kyllä kunnianhimoisia kaikelta muulta osin paitsi tuon aikataulun. Hämeentielläkin päästäisiin pyöräilemään vasta joskus ensi vuosikymmenellä.

Pyöräilyn kulkutapaosuus yritetään seuraavien kahdeksan vuoden aikana nostaa nykyisestä 9 prosentista 15 prosenttiin. Ja se edellyttää kyllä nopeita lisäyksiä pyörätieverkkoon.

Toinen huono uutinen on se, että uusia kaupunkipyöriä emme saaneet täksikään kesäksi. Tämäkin tarina vaikuttaa ikuisuusprojektilta. Helsingissä taitaa alkaa nyt jo kuudes kesä ilman kaupunkipyöriä. On todella kummallista, että niitä ei Helsinkiin saada.

Kaupunkipyörät on tarkoitus Helsingissä, kuten muuallakin, rahoittaa mainostuloilla. Täksi kesäksi ei tarvittavia mainospaikkoja löytynyt. Suurin syy viivästymiseen näyttää olevan virastojen huono kyky yhteistyöhön. Kyvyttömyys vuoropuheluun siis koituu meidän kaupunkilaisten haitaksi. Tästä on otettava opiksi.

 

 

Leave a Reply