(Julkaistu HS mielipidepalstalla 25.7.2016)

Maija Gustafsson kirjoitti aiheellisesti siitä, että Mechelininkadun raskas läpiajoliikenne tekee kadusta turvattoman (HS 24.7.). Gustafsson toi esiin myös huolen siitä, että kaupunki ei ole kyennyt tekemään mitään konkreettista turvallisuuden parantamiseksi.

Kaupunginhallituksessa huoli Mechelininkadun liikenteestä on otettu vakavasti. Tehdyt selvitykset osoittavat, että 62,4 prosenttia Mechelininkadun pohjoisen suunnan liikenteestä ylittää nykyisen nopeusrajoituksen. Tilanne on kestämätön. Kesäkuun viimeisessä kokouksessa edellytimme, että Taivallahden koulun välittömässä läheisyydessä kulkevan liikenteen osalta etsitään tapa alentaa ajonopeuksia 11.8.2016 alkaen Mechelinkadun remontin alkamiseen saakka.

Kokonaan toinen kysymys on raskaan liikenteen läpiajo. Sen vähentämiseksi tarvitaan uusia liikenneratkaisuja ja esimerkiksi ajatusta keskustatunnelista ei saisi unohtaa. Muualla Euroopassa autoillessa huomaa, että raskaan liikenteen läpiajoa kaupunkien keskustojen halki rajoitetaan reippaasti. Miksei meilläkin?

 

Laura Rissanen
Kaupunginhallituksen jäsen, Kokoomuksen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja

Leave a Reply