Kaupunkipyöräverkko laajenee ensi vuonna Itäkeskukseen asti

(KIRJOITUS julkaistus HS:n mielipidepalstalla 15.4.2018)

PEKKA PIRKKALA kysyi aiheellisesti (HS Mielipide 14.4.), miksei Itä-Helsingissä ole kaupunkipyöräasemia. Kaupunkipyörät täydentävät erinomaisesti etenkin raideliikennettä.

Kaupunkipyöräjärjestelmä saatiin Helsinkiin vuosien valmistelun jälkeen ja se käynnistyi kantakaupungista vuonna 2016. Järjestelmä on ollut erittäin suosittu. Kaupunginvaltuusto lisäsikin jo kuluvan vuoden budjettiin määrärahan, jotta pyöriä saadaan koko kaupunkiin, myös itään ja pohjoiseen. Tänä vuonna kautta pystyttiin ­aikaistamaan kuukaudella, ja neuvottelut uusista asemista jatkuvat.

HKL:n johtokunnassa olemme esittäneet, että seuraava laajennus pitäisi tehdä idässä ainakin Itäkeskukseen saakka ja lännessä Pitäjänmäkeen. Sopimusneuvottelut palvelun toimittajan kanssa ovat käynnissä, ja ainakin tämä laajennus on tarkoitus toteuttaa kaudella 2019. Johtokunnassa edellytimme myös laskelmaa siitä, mitä järjestelmän laajennus ihan koko kaupunkiin maksaisi. Tämä summa on oltava tiedossa vuoden 2019 budjettia laadittaessa. Laajennukset itään ja pohjoiseen ovat siis jo tulossa.

Laura Rissanen

HKL:n johtokunnan puheenjohtaja (kok), Helsinki

Leave a Reply